Carpet plank flooring in a open office landscape

DESSO AirMaster Savera & Savera Shade

Játékos, sokoldalú és praktikus

A Tarkett Human-Conscious Design® megközelítésének részeként célunk, hogy biztonságosabb és egészségesebb tereket hozzunk létre, ahol az emberek teljes mértékben ki tudják használni a bennük rejlő lehetőségeket. A DESSO AirMaster Savera és Savera Shade kollekciók inspiráló és rugalmas megoldást kínálnak arra, hogy a káros finom porszemcséket jelentős mértékben csökkentsük a munkahelyen. A porszemcséket felfogja és ott tartja őket, ahol nem árthatnak: a lábunk alatt.

Az AirMaster termékcsalád első sztenderd, pallóformátumú padlóburkolat-kollekciói, a DESSO AirMaster Savera és Savera Shade, a jövő képviselői: könnyen alakíthatók és fenntarthatóak.

Collage of DESSO AirMaster Savera Carpet flooring images

DESSO AirMaster: Air® – a tisztább levegőért

A tiszta levegő fontosságát a munkahelyen aligha lehet eléggé hangsúlyozni. A szálló pornak (particulate matter, PM) nevezett apró, láthatatlan részecskék, más néven a szilárd szennyezőanyagok vagy finom por, meghatározó tényezője az otthonok és munkahelyek levegőminőségének, és közvetlenül összefüggnek az egészségügyi kockázatokkal.1 Lélekjelenlétünk, közérzetünk és általában véve egészségünk szempontjából is rengeteget számít a szennyező2 anyagoktól mentes levegő.

Bevezetése óta az AirMaster technológia számtalan munkaterületen és szigorú laboratóriumi tesztek során is bizonyított. Ezek a tesztek kimutatták, hogy a DESSO AirMaster® legalább nyolcszor hatékonyabb a finom porszemcsék felfogásában és visszatartásában, mint a sima padlóburkolatok (PM10), és legalább négyszer hatékonyabb a hagyományos szőnyegekhez képest (PM10)2

Bizonyított hatékonyság

A GUI Gold címkét 15 megismételt teszt átlaga alapján ítélték oda, amelyekben a DESSO AirMaster kiváló finompor-felfogó teljesítményét mérték, annak biztosítása érdekében, hogy az eredmények tudományosan megalapozottak legyenek, és ne csak egy egyszeri teljesítményen alapuljanak.

Egyes tesztek során a DESSO AirMaster akár 20-szor hatékonyabbnak bizonyult a finom por összegyűjtésében és visszatartásában, mint a sima padlómegoldások.

A Gold Plus címkét három további tesztelési kritériumban nyújtott kiváló teljesítményért kapta:
– Allergiában szenvedők számára is megfelelő
– Nagyfokú finompor-megkötő képesség
– Alacsony illékony szerves vegyület (VOC) kibocsátás4

A kollekciók

DESSO AirMaster Savera

Az AirMaster Savera hat egyszínű árnyalatból álló palettát tartalmaz, amelyek tökéletesen illeszkednek az AirMaster Savera Shade hat átmenetes színéhez.

DESSO AirMaster Savera Shade

Az AirMaster Savera Shade kifinomult átmenetes színhatást kínál árnyalatonként két-két palló változatban. Az egyik palló világosabb, a másik pedig határozottabb, sötétebb színátmenettel rendelkezik.

Dizájnötletek

Azonban ez csak félig szól a funkcionalitásról. A 12 meleg és hideg árnyalatból álló sokoldalú palettával – hat egyszínű és hat átmenetes színnel – a tervezőknek végtelen számú kombináció áll rendelkezésükre az általuk elképzelt hatás megteremtéséhez.

Az AirMaster Savera pallók különböző formációkban vagy a Tarkett LVT padlóival kombinálva tökéletesen alkalmasak kreatív és egyben praktikus padlótervek kialakítására. Például területkijelölési, útvonal- vagy távolságjelölési célokra.

DESSO Airmaster Savera & Savera Shade Design Inspiration

Fenntarthatósági tanúsítványok

DESSO AirMaster Savera Sustainability Credentials

Képgaléria

1 Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2005. évi legfrissebb levegőminőségi irányelvei a szálló porra vonatkozóan (Air quality guidelines for particulate matter, global update 2005).
2 A GUI által a DESSO AirMaster®-rel végzett vizsgálatok alapján, sztenderd sima padlóval és sztenderd strukturált hurkos bolyhos szőnyeggel (medián értékek) összehasonlítva.
3 A méréseket 80 cm-es és 110 cm-es magasságban végezték (a légzési zónában).
4 Az ISO 16000 tesztelemzés, az AgBB 2010-es értékelési rendszere és a GUT-kibocsátási kritériumok szerint.